Sainz: «Οι άλλοι οδηγοί με δυσκόλεψαν επίτηδες στις κατατακτήριες»


Ο Carlos Sainz δεν κατάφερε να προαχθεί στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών, αφού η κίνηση δυσκόλεψε σημαντικά το έργο του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA - Callo Albanese
  • 25/11/2023

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, ο Carlos Sainz δεν κατάφερε να προαχθεί στο Q2, αφού συνάντησε αρκετή κίνηση στον τελευταίο του γύρο στο Q1.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Ισπανός της Ferrari δήλωσε ότι αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι οι περισσότεροι οδηγοί καθυστερούν επίτηδες όσους βρίσκονται σε γρήγορο γύρο πίσω τους.

«Είναι δύσκολο,» είπε. «Μεταξύ υμών, γνωρίζουμε ότι αν σε μια στροφή βρίσκεσαι ένα ή δύο δευτερόλεπτα μπροστά από ένα άλλο μονοθέσιο, θα κάνεις αυτόν που βρίσκεται πίσω σου να χάσει χρόνο.

«Όταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος στο Q1 και το Q2, παρατηρώ ότι κάποιοι οδηγοί δίνουν επίτηδες βρώμικο αέρα στους άλλους, προκειμένου να τους κάνουν να χάσουν χρόνο στις στροφές, κάτι που δε θεωρείται παρεμπόδιση, αφού δε χρειάζεται να σηκώσεις το πόδι σου από το γκάζι.

«Όμως γνωρίζεις ότι του δίνεις βρώμικο αέρα και τον κάνεις να πάρει λανθασμένα εκείνη τη στροφή. Οπότε, βγαίνοντας τελευταίος, είχα συνέχεια αυτοκίνητα μπροστά μου στο πρώτο και στο δεύτερο sector, με αποτέλεσμα να χάνω πολύ χρόνο σε κάθε στροφή.

«Πιστεύω ότι όλοι το κάνουν. Αν βρεθείς σε κακή θέση μέσα στην πίστα, θα υποφέρεις από αυτό ακόμη περισσότερο.»

Ο Sainz θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 16η θέση, ενώ ο ομόσταβλός του, Charles Leclerc, θα εκκινήσει δεύτερος, στο πλευρό του Max Verstappen, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την pole position.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Sainz εξηγεί πώς βρέθηκε στις μπαριέρες στο FP2 του Άμπου Ντάμπι (video)

Sainz: «Δεν υπάρχει νο.1 και νο.2 οδηγός στη Ferrari»

Οι αδυναμίες της Ferrari είναι ακόμα εδώ, δηλώνει ο Sainz